Konst i Botryggs fastigheter

Botrygg har byggt vårdboendet Sandrinoparken, som ligger i en vinkel mellan Västra vägen och Västanågatan i Linköping.

Sandrinoparken är ett vårdboende, där finns fyrtio permanentplatser och tio korttidsplatser. De boendes lägenheter är på 32 kvm och består av hall med pentry, bostadsrum och badrum. Förutom lägenheter finns gemensamma kök och samvarorum samt personalytor.

När Botrygg bygger är självklart byggnaderna det viktigaste men också konsten plats i fastigheterna, både inom- och utomhus.

På boendet Sandrinoparken finns sammanlagt 75 målningar, de återfinns i gemensamma utrymmen och korridorer. I de gemensamma vardagsrummen finns målningar av Linköpingskonstnären Johan Krouthén. Tavlorna fungerar inte bara som konst utan bidrar även till en tryggare och mer inspirerande miljö för de äldre men också för personal och besökare till de boende.

Även fasaden på Sandrinoparken har smyckats. Konstnären Jill Lindström har skapat ett konstverk som heter just Sandrino. Själva parken fick sitt namn efter en fågel som sades husera i området, kanske är det den fågeln som är avbildad i konstverket som pryder husväggen. Jill Lindström jobbar främst tredimensionellt eller med konst i offentliga miljöer. Hennes offentliga konstverk kan man skåda i flera städer runt om i Sverige och nu även i Linköping.

Läs även

Relaterade Artiklar