Övre Vasastaden – Botryggs kunder har börjat flytta in

Hur de nya kvarteren i Övre Vasastaden kommer att se ut blir tydligare för varje dag som går. Vackra byggnader som rymmer bostäder, butiker och garage kommer till liv då de fylls av nya hyresgäster och kunder.

Botryggs första kunder har flyttat in i sina nya fina lägenheter i bostadsrättsföreningen Vasaportalen, den etappen är slutsåld och nästan hälften av lägenheterna i andra etappen är bokade. För kunder i föreningen Vasatorget stundar inflyttning i slutet av sommaren.

På Timmermansgatan 1A flyttade de första kunderna in den första juni, en av dem är Bobil Brahim. Hans lägenhet på andra våningen är en stor och välplanerad etta, den får ett extrarum under fina dagar då han kan njuta av sin stora balkong.

– Jag är supernöjd med min nya lägenhet, den håller hög standard och har en mycket snygg ”finish”. Köket är av hög kvalitet, köksbänken och alla fönsterbrädor är av svart granit och bidrar till ett lite lyxigare intryck. Mitt badrum är helkaklat och min balkong är stor och möblerbar. Jag stortrivs verkligen, säger Bobil.

Linköpings nya fräscha matbutik, Hemköp Priso, är nyinvigd och erbjuder fin service på mycket nära håll för lägenhetsinnehavarna och andra i den nya stadsdelen.

Botrygg uppför tre bostadskvarter i Övre Vasastaden och det har varit stor efterfrågan på de nyproducerade lägenheterna. I kvarteret A , längst ner i den nya stadsdelen, kommer det spektakulära Vasatornet med sina femton våningar bilda en ståtlig entré till innerstaden och bli ett nytt landmärke i Linköping.

– Vi har börjat bygga Vasatornet, arbetet med betongstommarna har påbörjats och själva entréplanet är uppe. Byggnaderna beräknas vara klara i slutet av 2017 och inflyttning kommer att påbörjas i februari 2018, berättar Erik Danielsson på Botrygg.

Närmare hälften av de 161 lägenheterna i kvarter A är sålda. Bostäderna är allt från mindre ettor till Linköpings kanske mest exklusiva lägenhet med en planlösning på 229 kvadratmeter och egen takterrass på över 100 kvadratmeter.

Vill du veta mer om Övre Vasastaden och möjligheten att flytta dit? Gå vidare in på Botryggs hemsida för mer information >>

Läs även

Relaterade Artiklar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *